Kosmetisk ögonbrynstatuering

Microblading (kallas även för 3D , 6D och handmetoden, stråteknik) och Microshading (kallas även för puder bryn, ombré, skuggningsteknik) går ut på att man tatuerar in små, tunna snitt av pigment i huden och använder en eller flera nålar som sitter ihop som ett blad.

Du kommer att behålla dina naturliga strån på brynen för att få ett så naturligt resultat som möjligt, även om du saknar hårstrån kan du få ett naturligt utseende på brynen genom Microblading och microshading. Önskar du en helt ny form kan man ibland behöva ta bort en del av dina naturliga ögonbryn.

Fördelar 

  • Ger ett naturligt utseende

  • Perfekt för dig som är trött på att måla dina ögonbryn 

  • Ger ett intryck av naturligt fylligare ögonbryn

  • Ett bra alternativt om du har allergier och känslig mot kosmetik/smink

  • Nedsatt syn och har svårigheter att sminka dina ögonbryn

  • Saknar ögonbryn/delar av ögonbryn av olika anledningar (kemoterapi, alopecia) eller saknar hår på önskade områden för att få symmetriska ögonbryn.

Hur går behandlingen till?

Du kan boka en kostnadsfri konsultation några dagar innan behandling. Dock inte samma dag som behandlingstillfället. Behandlingen tar ca 2h första besöket. Återbesöket tar ca 1h. Vi börjar alltid med att du får fylla i en hälsodeklaration/medgivande för skötselråd och information gällande behandlingen.

Behandlingen steg för steg:
Steg 1: Vi desinfektera huden och lägger på bedövningssalva (om bedövning önskas)
Steg 2: Med speciella mätinstrument och mätteknik kommer vi hitta en passande ögonbrynsform för dig utifrån din ansiktsform, symmetri och dina önskemål. I samband med detta bestämmer vi färg tillsammans. Detta kan ta upp till 1h.
Steg 3: Terapeuten förbereder, visar och öppnar upp förpackningen för engångsutrustningen/nålarna som kommer att användas under behandlingen.
Steg 4: Behandlingen påbörjas och du får vara med under behandlingens gång, se dig i spegel och om du vill korrigera något görs detta under tiden.
Steg 5: Terapeuten slänger nålar i ”den gula burken” som är en säkerhetsburk från apoteket där använda nålar samlas och lämnas in till apotek för att minska risken för bl.a. smittor.
Steg 6: Du får med dig salva och ett informationblad med skötselråd för efterbehandling samt färginformation med innehåll.
Steg 7: Vi bokar in ett återbesök inom 4-8 veckor (ej obligatoriskt men rekommenderas för att få ett bra slutresultat. Första behandlingen är egentligen bara 50% av behandlingen). Färgen bleknar bort efter ca 7 dagar upp till 50% just för att huden sätter igång en läkningsprocess och stöter bort färgen efter första besöket då pigmentet är främmande. 


Konsultation/gammal kosmetisk tatuering 
Har du en gammal ögonbrynstatuering behöver du först skicka bild för bedömning innan du bokar tid. För att kunna göra en cover up rekommenderas kombination av microblading hårstråteknik med skuggning för bäst resultat. 

Allmän information före och efter din behandling (kosmetisk tatuering, ögonbryn)
Åldersgräns, 18 år

Undvik innan behandlingen:
Undvik att vara solbränd innan behandling
Alvedon/värktablett 24 timmar innan behandlingen
Aspirin och/eller Omega 3 ska undvikas 4 dagar innan
Ej färga, vaxa och plocka brynen, senast 7 dagar innan behandling
Ingen alkohol 48 timmar innan behandling
Undvik nikotin samma dag
Gravida och de som ammar bör rådfråga med barnmorska innan
Äter du receptbelagda mediciner, rådfråga din läkare

Om det gör ont att göra en kosmetisk tatuering

Vissa tycker att det känns mer än andra, men du får bedövning innan behandlingen (om bedövning önskas). Mot slutet av behandlingen kan det svida lite när huden har öppnat upp sig och bearbetar pigmetet/färgen, men detta är ofarligt och helt naturligt att det känns så. Det slutar oftast svida så fort man lägger på salva efter att behandlingen är klar. Efter behandlingen gör det inte ont men det är det vanligt med lite rodnad och svullnad som försvinner fort. Ögonbrynen kan vara lite ömma de första dagar.

Kan jag återgå till mina vanliga sysslor efter behandlingen?
Svaret är Ja. Det viktiga är bara att fortsätta följa skötselråden. Observera dock att brynen kan se mörkare ut första dagarna efter behandlingen.

Vilken form kommer mina bryn att få?
Vi kommer att utgå från din ansiktsform, symmetri och självklart Dina önskemål. Vi påbörjar behandlingen när du är 100% nöjd med formen.

Hållbarhet kosmetisk tatuering
Kosmetisk tatuering innebär att man gör en semi-permanent tatuering där man inte går lika långt ner i huden som en vanlig tatuering, detta bl.a. för att man ska kunna ändra form och färg genom åren om det skulle önskas. Efter återbesöket håller din kosmetiska ögonbrynstatuering allt från 6 månader till 2-3 år beroende på hudtyp, ålder, levnadsstil m.m. Har man exempelvis väldigt oljig hud kan färgen försvinna fortare. Touch up rekommenderas efter 6 månader, därefter brukar det räcka att man gör en påfyllning 1 gång per år.

Hudens läkningsprocess

Läkningstiden är individuell men vanligtvis runt en vecka till tio dagar. Det kommer att skapas tunna och små skorpor. Viktigt att inte röra ögonbrynen och att inte ta bort dessa skorpor för då riskerar du att ta bort delar av den kosmetiska tatueringen. Följ skötselråden, rör ej, tvätta morgon och kväll med ljummet vatten, inget smink på brynen, salva kontinuerligt (gärna varannan timma) i ca 7 dagar.
Färgen kommer att blekas upp till 50% efter ca 7 dagar. Efter första behandlingen sätts kroppens egna läkningsprocess igång och stöter bort det främmande pigmentet/färgen. Detta är en naturlig del av processen och därför är det bäst att komma på ett återbesök efter 4-8 veckor.
Under läkningsprocessen kan ögonbrynen bli svullna och det kan se ojämnt ut. Men ha is i magen och om det är något du vill korrigera så gör vi detta under återbesöket. Återbesöket är ett tillfälle för dig att korrigera färg och form till en viss del. Under återbesöket kommer vi fylla i ögonbrynen och göra ändringar om så önskas. Färgen kan fortfarande blekna en del efter återbesöket, men mycket mindre än första gången.

Undvik efter behandlingen:
Träning ska undvikas i 7 dagar (svett ökar infektionsrisken)
Undvik bastu och pool 7-10 dagar
Sola ej solarium på 1 månad
Undvik direkt solljus i 2 veckor och använd solskyddsfaktor 50
Klia ej
Smink ska undvikas på ögonbrynen första veckan

Lash Lift inkl. keratinbehandling

Lash Lift är en skonsam ögonfransbehandling där man böjer/semi-permanentar fransarna för att få en fin böj som håller mellan 6-10 veckor.

Jämfört med ögonfransförlängning är den här metoden mer skonsam och sliter inte på de egna fransarna. Resultatet innebär vackert naturligt böjda fransar, blicken blir automatiskt piggare och du kan använda mascara precis som vanligt (även om det inte behövs!).


När du gör Lash Lift på Sarita Glow ingår keratinbehandling + kollagen boost, samt färgning av fransar. Keratin + kollagen hjälper dina fransar att bli tjockare, starkare samt återställer ögonfransens struktur. Behandlingen tar ca 1h.